Лекарство срещу коронавирус – още през 2020

Още до края на 2020 може да има сигурно лекарство срещу опасния коронавирус, пише DW. Ръководителят на германския Институт за лекарства и медицински продукти Карл Бройх е сигурен, че успехът не е далеч.

 

Германия се надява, че още до края на тази година ще е в състояние да одобри за продажба медикамент срещу новия коронавирус, предизвикващ белодробното заболяване Ковид-19.

 

Това съобщи президентът на Федералния институт за лекарства и медицински продукти Карл Бройх в интервю за вестник „Генераланцайгер“ от Бон.

 

В разстояние на само няколко седмици Службата ще може да представи резултати от клиничните изследвания, в които се изпробват лекарствени субстанции срещу Ковид-19.

 

Още до края на 2020

 

„Ако данните показват онова, което очакваме, съм уверен, че още през тази година ще успеем да дадем разрешително за продажба“, каза Бройх.

 

Федералният институт за лекарства и медицински продукти в Бон е най-голямата европейска служба, отговаряща за сигурността и разрешителните за продажба на лекарствени продукти.

 

Професор Бройх казва в интервюто, че в края на лятото на 2020 се очакват първите сериозни резултати от провежданите в момента изследвания на нови лекарства.

 

Той опровергава слуховете за опасното въздействие на Ибупрофен и казва, че се проверяват и няколко съществуващи лекарства, които и досега са били използвани срещу различни болести

 

Източник: DW

 

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК