БългарияНа ФокусПоследни новини

Лена Бориславова пожела Бойко Борисов на масата за преговори

Лена Бориславова поиска от Бойко Борисов да се яви на масата за преговори.

“Искаме Бойко Борисов да влезе в ролята си. Доверието е счупено. Ако не намерим нов мост, нищо не може да се случи”. Това каза в предаването “Лице в лице” Бориславова. Тя призна, че говори по разказите на участващите в преговорите. Обясни, че на 19 март разговорите между ППДБ и ГЕРБ внезапно били прекратени в 12.30 часа с “влизането на пиара на ГЕРБ Никола”, който казал: “Време е”.

“Четирите дами като войници стават и прекъсват преговорите, които умират”, преразказа Лена. Тя не отговори на въпроса още ли настояват Габриел да не е премиер. Каза, че са готови на разговори и продължи да повтаря, че доверието трябва да бъде възстановено. Обяви, че Асен Василев вече се е извинил на Мария Габриел.

Първите коментари на политолози за телевизионното участие на Бориславова бяха, че е проводена с миротворческа мисия, а прогнозата бе, че проговорите ще бъдат възстановени и кабинет ще има.

Бориславова предупреди, че се обсъжда вариант Мария Габриел да бъде внесена за гласуване като премиер без кабинет.

“Труд news” научи, че идеята е идната седмица да се гласува състав на правителството. Дотогава можело да се постигне консенсус или да се сменят онези, които продължават да упорстват, че не искат да са министри.

Юристи обявиха, че това е неправомерно и цитираха решение на КС №20 от 1992 г., където е посочено, че Конституцията определя реда за избиране на кандидата за министър-председател и на предложените от него структура и състав на Министерския съвет, респективно дали това става последователно с две отделни решения или с общо решение.

Политолози и юристи, признаха че недоумяват от наивните ходове и на двете страни. Още сутринта от ефира на няколко телевизии ни бе разказано, че ППДБ “Очевидно искат избори”, защото към момента извинение към Мария Габриел нямало.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че и днес (21 март б. р.) дава време на ППДБ да решат да подкрепят кабинета на Мария Габриел, а в петък срокът изтича.

“Труд news” потърси пиара на ПП Найо Тицин с въпрос ще се извини ли Асен Василев публично на Мария Габриел за твърдението си, че тя е “Новото красиво лице на мафията”. Тицин обясни, че Василев каквото е имал да каже, вече го е казал в сряда в “Лице в лице”. Там той обяви, че е готов да се извини на Мария Габриел като жена, но тя не може да е премиер, защото е излъгала.

Утре ще е решаващият ден, в който ще се разбере дали ще го бъде кабинетът “Габриел”, коментираха депутати от управляващото мнозинство. Според тях, ако не се възобновят преговорите, не е изключен и вариант на отказ на Мария Габриел от поста премиер. В този случай тя трябва да депозира декларация до председателя на НС и до президента. Мандатът се смята за неуспешен и се преминава към процедурата на втория проучвателен мандат, обясниха юристи.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Борисов: Асен Василев е дезертирал, за да обедини всички, които не ни обичат

Подобни статии

Back to top button