Лидерът на „Възраждане“ нахлу в Съдебната палата, носи оставката на Гешев, за да я подпише (ВИДЕО)
снимка: Скрийншот Фейсбук

Лидерът на „Възраждане“ нахлу в Съдебната палата, носи оставката на Гешев, за да я подпише (ВИДЕО)

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов и симпатизанти на политическата му формация нахлуха в Съдебната палата в София с плакати в знак на протест. Те застанаха пред кабинета на главния прокурор Иван Гешев и заявиха, че носят оставката му, която той да подпише.

 

„Носим оставката на главния прокурор и настояваме той да я подпише. Освен това имаме и сигнал, който е до институцията „главен прокурор“ срещу физическото лице Иван Стоименов Гешев за извършени от него нарушения при изпълнение на служебните му задължения. От няколко седмици има влязло в сила решение на Конституционния съд, което казва, че всеки прокурор може да разследва главния прокурор и искаме именно това“, обясни Костадинов.

 

 

От „Възраждане“ обявиха още, че започват блокада на Съдебната палата. 

 

снимка: БНТ

 

Припомняме, че преди малко повече от две седмици Прокуратурата поиска заличаване на политическата формация. Причината – редица нарушения при учредяването й. В списъците бяха открити т. нар. „мъртви души“.

 

Прокуратурата е установила, че са декларирани неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията. 108 от лицата, чиито имена фигурират върху декларации като учредители (общо 580 броя), са заявили, че подписите в списъците не са техни. 87 лица са заявили, че не са подписвали Декларация за индивидуално членство по Закона за политическите партии, а други 120 лица са заявили, че изобщо не са присъствали на Учредително събрание на ПП „Възраждане“.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК