You are currently viewing Ловец застреля съседа си заради забележка

Ловец застреля съседа си заради забележка

Ловец и щеф на ловна дружина е застрелял съседа си заради забележка за силна музика. Убийството бе извършено в петъчната вечер в ловешкото село Лисец.

59-годишният ловец Валентин Василев направил забележка на празнуваща фамилия заради силната музика. Един от съседите му обаче извадил нож, след което Василев го прострелял смъртоносно с пистолет.

Сигналът на тел. 112 е подаден в 21.44 часа на 18 октомври. На мястоса изпратени екипи на полицията в Ловеч, а линейка е откарала простреляния мъж към болница, където малко по-късно той е починал.

„Доколкото разбрах Валентин е отишъл да им прави забележка. Убитият Георги е тръгнал с нож срещу него да го коли. Валентин е избягал. Взел пистолет, изстрелял предупредителен изстрел, но нападателят не се спрял и тогава го е прострелял”, коментира пред Нова телевизия кметът на село Лисец Пламен Върбановски.

Той допълни, че пистолетът, с който е извършено убийството, е законно притежаван.

В селото вече е тръгнала подписка в защита на 59-годишния Валентин Василев. Вече са се подписали около 300 души. Те искат да изселят ромската фамилия, членове на която са пуснали силната музика. Те са били от съседното село. Кметът заяви, че убитият е лежал няколко пъти в затвора, а семейството му няма регистрация в селото.

„Полицията ги прати да им направим адресна регистрация, но те нямат жилище. Предишната собственичка ги пуснала в къщата с цел да й платят”, каза още Върбановски.

По думите му, задържаният Валентин се ползва с високо доверие от местните хора. Той е с висше образование и е много интелигентен, каза още кметът на Лисец.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК