БългарияПоследни новини

Махат Любен Дилов-син от журито на “България търси талант”

Любен Дилов няма да е част от журито на “България търси талант” от 9 май. Би Ти Ви прекратява договора му заради политическите му ангажименти, съобщава в. “24 часа”.

 

Дилов е депутат от ГЕРБ в 45-ото Народно събрание, а преди ден бе предложен и за министър на туризма в евентуален кабинет. Той слиза от екрана на 9 май, когато започват живите концерти на шоуто.

 

Изданията, които ще се излъчват дотогава с неговото участие, са записани преди време.

 

“Любен Дилов няма да бъде част от журито на шоуто “България търси талант” по време на предстоящите живи концерти. Би Ти Ви взе решението с оглед на политическата обстановка в страната и възможните партийни ангажименти на г-н Дилов в периода. Скоро ще обявим кой ще го замести”, потвърдиха от телевизията.

 

В момента в журито на шоуто освен Дилов са Екатерина Евро, Ицо Хазарта и Славена Вътова. Впрочем участието на Дилов там е проблематично от самото начало на този сезон заради партийната му ангажираност.

 

Първите издания на предаването съвпаднаха със старта на предизборната кампания, поради което отново възникнаха въпроси редно ли е той да е на екрана на една от най-гледаните тв програми, след като ще участва на изборите.

 

Тогава “Би Ти Ви Медия груп” излезе с позиция, че не одобрява политическата ангажираност на лицата на развлекателните програми по време на тяхната изява в ефира на телевизията, но не е в позиция да ограничава конституционното право за участие в демократични политически процеси.

 

Телевизията обяви още, че ще вземе всички мерки, за да гарантира, че “България търси талант” няма да съдържа политическа подкрепа или послания.

 

“Трябва да се има предвид и че епизодите с участието на г-н Дилов, които ще бъдат излъчени по време на предизборната кампания, са записани много преди да стане ясно неговото участие в предизборната кампания”, заявиха още от телевизията тогава.

 

Ситуацията в момента със записаните епизоди е същата, но в предаванията на живо Дилов вече няма да участва.

 

Откриха премръзнали мигранти на границата ни с Турция

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button