БългарияПоследни новини

Мангъров: Не е вярно, че не съм влизал в COVID отделение, да се снимам ли?

Специалистът по детски инфекциозни болести доц. Атанас Мангъров продължава да настоява, че влиза в COVID отделение, въпреки че днес от Инфекциозна болница опровергаха това твърдение. 

 

„Не е вярно, че не съм влизал в COVID-отделение. Какво трябва да представя? Да се фотографирам като влизам ли? Това са глупости. Не работя в COVID-отделение, аз съм началник на детската клиника, но когато има нужда ходя непрекъснато в COVID-отделение. Аз не получавам 1000 лв. върху заплатата, защото аз не съм от така наречените „на първа линия“, но аз работя в Инфекциозна болница. Всеки ден ходя там, това е част от болницата. А, между другото, изпълнителният директор проф. д-р Татяна Червенякова в момента, в разгара на епидемията, е в отпуск“, каза той пред телевизия „Евроком“.

 

Припомняме, че по-рано днес от Инфекциозна болница отговориха на журналистически въпрос от 16 октомври, че доц. Мангъров не влиза във въпросното отделение и няма данни за това, че е оказвал медицинска помощ на пациенти с коронавирус. 

 

Това се случи след като преди дни той се похвали, че всеки ден влиза в отделението без маска.

 

От СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров“ са потвърдили пред „Евроком“, че д-р Татяна Червенякова е в отпуск и може да бъде намерена от понеделник, 2 ноември.

 

Не е ясно каква е причината, но здравният министър Костадин Ангелов настоя директорите на болниците и РЗИ-та в цялата страна да не излизат в отпуск до края на ситуацията, защото „няма как да спечелим битката, ако пълководците си стоят вкъщи“.

 

Заразена вдовица на починал от COVID-19 роди здраво бебе

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button