БългарияНа Фокус

Мартин Трифонов признал, че е убил детето от Сотиря

Задържаният за убийството на 7-годишното момиченце в сливенското село Сотиря Мартин Трифонов е признал вината си пред служебния си защитник. Това се е случило в болницата в Сливен, където той се намира, след като беше прострелян в краката при преследване с полицията преди да бъде заловен.

Досега 21-годишният мъж отказваше да призне пред разследващите какво е извършил. Направил го е обаче пред адвоката, който държавата е длъжна да му осигури по закон. Това съобщи самият юрист пред bTV.

Трифонов му разказал с подробности извършеното от него и какво точно се е случило при зверското изнасилване и побой над малката Кристин, която по-късно издъхна в болница. Адвокатът призна, че става въпрос за смразяващи детайли за престъплението и отказа да ги коментира.

Младият мъж казал, че осъзнава какво е направил и че съжалява. Оправдал се с това, че по време на престъплението бил пиян – първо пил ракия, после бира.

Всичко, което заподозреният е разказал, тепърва ще бъде проверено. За целта ще бъде проведен следствен експеримент на мястото на престъплението. Според служебния му защитник в подобни случаи едва 70% от думите на задържаните за тежки престъпления могат да бъдат приети като истина и се потвърждават в хода на следствието.

Вчера прокуратурата повдигна три обвинения на Трифонов – за убийство по особено жесток начин на непълнолетно лице, за изнасилване и за блудство. За тях той може да получи най-тежката присъда у нас – доживотен затвор без право на замяна.

Вчера майката на Трифонов призна, че му е помагала с храна, докато се укриваше от полицията. Според нея той не е спосбен да извърши убийство на дете, психиатър обаче описа профила му като човек, който не е научен да се съобразява с нищо и го сравни с убийците на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе и на студентката Вероника във Велико Търново.

Предложиха химическа кастрация при изнасилване след случая в Сотиря

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button