BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Мъск се подиграва на Зеленски в Туитър с меме за нуждата на Украйна от финансова помощ

Собственикът на социалната мрежа Х (бившият Туитър) Илон Мъск публикува в своя профил подигравка с президента на Украйна Володимир Зеленски.

На мемето лицето на Зеленски е сложено върху това на невероятно напрегнат ученик, чиито вени изглеждат сякаш всеки момент ще се пръснат, а текстът отгоре пише: „Когато са минали 5 минути и не си поискал за милиард долара помощ“.

 

Мъск бе разкритикуван от големите медии за своята публикация, която според тях идва по време на критичен за Украйна момент. По-рано вчера президентът на САЩ Джо Байдън подписа временно бюджетно споразумение, което за първи път от началото на войната не съдържа предвидена финансова помощ за държавата.

Това не е пъврият път когато Мъск заявява своето несъгласие с помощта за войната в Украйна. Преди няколко седмици той бе разкритикуван отново от големите медии за своят отказ да предостави на Украйна системата „Старлинк“, на която също е собственик. Старлинк представлява околоземни спътници, които дават особено бърз и точен интернет и позициониращи технологии. От Украйна са искали достъп до технологията в Крим за да позволи на подводниците им да потопят по-голямата част от флотата на Русия, за което Мъск е отказал.

Въпреки това, Старлинк е ключов за украинската войска и често е цитиран от тях като причината да съществува комуникация и все още да може да се координират военните действия на армията.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Зеленски: Нищо няма да отслаби решимостта на Киев срещу Русия

Подобни статии

Back to top button