БългарияНа Фокус

Маските са задължителни и на открито в Кюстендил, ситуацията се влошава

Носенето на маски ще бъде задължително и на открито в Кюстендил и областта за срок от 14 дни, считано от 10 февруари, обявиха след заседанието си от областния кризисен щаб. Причината е разрастващата се епидемия в града и региона.

 

Засилва се и контролът на входа на болницата в Кюстендил, както и достъпа до нея на заразени лица.

 

По-строгите мерки се въвеждат след посещението в града на здравния министър проф. Ангелов. “Притеснителна е тенденцията, която наблюдаваме в Кюстендил, в рамките на десетина дни да има голямо нарастване на случаите на заболели от коронавирус – от 12 случая до 73 – към днешна дата”, каза в понеделник, 8 февруари, Костадин Ангелов, който посети местната болница.

 

Освен областната дирекция на МВР, контрол за спазване на мерките ще упражнява и РЗИ. Само за последното денонощие в областта са регистрирани 56 нови случаи на заразени с новия коронавирус, стана ясно днес. В кюстендилската болница са приети близо 80 пациенти, носители на вируса, съобщи БНР.

 

От шестата доставка на ваксини срещу COVID-19, произведени от Pfizer/BioNTech, съдържаща 17 550 дози, и пристигнала в страната ни днес, са предвидени количества и за Кюстендил.

 

В четвъртък ще стане ясно ще има ли ново затягане на мерките

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button