You are currently viewing Мая Манолова видя опит за саботаж на машинното гласуване и нови изборни манипулции
скрийншот/ Фейсбук

Мая Манолова видя опит за саботаж на машинното гласуване и нови изборни манипулции

Неуспешният кандидат за кмет на София и настоящ лидер на движение Изправи се.бг Мая Манолова с нова протестна акция в София. Тя и нейните съмишленици недоволстват срещу вчерашнното решение на арламентарната комисия по правни въпроси да остане и възможността за гласуване на хартия, а не само с машини в секциите с над 300 гласоподаватели.

 

Според Манолова по този начин се цли пореден саботаж на машинното гласуване.

 

„Депутатите ще удължат и срока за доставка на машини, но не за да бъдат купени или наети, а за да не могат да бъдат купени или наети, тъй като месец и половина е срокът, който депутатите записват за сертифициране на машините“, каза Манолова, цитирана от bTV.

 

По думите й правилото за броене на хартиените отрязъци от гласуването с машини ще доведе до нови манипулации и фалшифициране на изборни протоколи.

 

„Отчитането с машина ще е чрез контролните разписки или разписките от машините, а не чист и ясен протокол, каквато е целта на машинното гласуване. Човешка ръка ще пише протоколите, което дава възможност за манипулация и фалшификация на вота. Променят се и протоколите, за да се заменят следите от фалшифициране на изборите“, коментира още Манолова.

 

Тя публикува и видео в страницата си във Фейсбук, където написа: „Настояваме за честни избори с машини, без хартия! Без кражбата на вота, подготвена от ГЕРБ с днешните промени в Изборния кодекс“.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК