БългарияПоследни новини

Мъж от Пловдивско си купи „Калашников“ и патрони, за да убие четирима съседи

Мъж от Пловдивско е с повдигнати обвинения за това, че се заканил да убие четирима свои познати и си купил оръжие и боеприпаси за това. Новината съобщиха от Районна прокуратура-Пловдив.

 

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.Й., на 63 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че в периода 30.09.2020 г. – 06.04.2021 г., в село в обл. Пловдив, се е заканил с убийство на четирима мъже и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3, вр. ал.1 от НК.

 

Й.Й. е привлечен към наказателна отговорност и за това, че в периода 11.08.2021г. – 26.08.2021г., пак в същото село, е извършил приготовление за убийство на четири лица – мъже, като е набавил за това огнестрелно оръжие – автомат „Калашников“, и боеприпаси за него – престъпление по чл.117, ал.1 от НК.

 

До момента по делото е установено, че на 30.09.2020 г. обвиняемият Й.Й. е произвел изстрели по съседна къща, за което му е повдигнато обвинение. Впоследствие е установено, че е търсил да закупи огнестрелно оръжие. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив служители от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, и служители на ГДБОП, са предприети незабавни действия за предотвратяване на намеренията на обвиняемия да извърши убийство.

 

Според събраните до момента доказателства в основата на престъпния план на обвиняемия стоял неуреден имотен спор. На 26.08.2021 г. в резултат на професионалната работа на полицейските служители обвиняемият е заловен непосредствено след закупуване на огнестрелно оръжие, като за документиране и предотвратяване на престъпната му дейност са използвани различни способи на доказване, включително и специални разузнавателни средства.

 

На обвиняемия е повдигнато обвинение и с постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. На 30.08.2021 г. Районният съд в Пловдив е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.Й. Определението на съда подлежи на обжалване“, съобщиха от прокуратурата.

 

Нови правила за влизане в България от днес

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button