Любопитно

Мъж скочи в ледените води, за да спаси бездомно куче, след което го осинови

“С приятел решихме да прекараме един зимен уикенд на езерото за риболов. Навън беше студено, седяхме на дебелия замръзнал лед близо до дупката и чакахме да клъвне, когато едно куче изтича покрай нас на езерото. Животното просто тичаше радостно по леда, но бързо се отдалечаваше от брега.” – така започва своята публикация мъж от селски район във Финландия, който се натъква на бедстващото животно.

“По някое време тишината на езерото беше нарушена от оглушителен трясък и в миг кучето се озова под леда, като  се опита да изпълзи, но само се изтощи. С моя човек побързахме да се доближим до животното.”

“Приятелят ми бързо се съблече и се гмурна в дупката, аз държах пръчка, за да могат той и кучето да излязат по-лесно от водата.” – разказват спасителите.

За щастие малката спасителна акция завършва с успех и двамата успяват да изкарат клетото животно на сушата.

Мъжът, който скача във водата осиновява кучето. “Стоплихме и нахранихме пострадалото куче, след което натоварихме нещата си в колата и тръгнахме. Върнахме се от риболов без улов, но от този ден нататък моят приятел има нов другар и вярно куче, което го обожава.” – завършва мъжът историята, публикуваната от него в социалните мрежи.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Запознайте се със Зоро, индонезийски котарак, който впечатли всички с окраската си

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button