You are currently viewing Мъжът, прегазил 2-годишно дете на паркинг в София, получи инфаркт

Мъжът, прегазил 2-годишно дете на паркинг в София, получи инфаркт

Шофьорът, който прегази 2-годишно дете на столичния базар „Илиянци“, е получил инфаркт и е приет в тежко състояние в Александровска болница, съобщи Dir.bg, цитирайки свои източници.

 

Мъжът, който бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост, е бил приет в кардиологията. Той е сирийски гражданин и е имал магазин в базара, а с буса е зареждал стока.

 

Инцидентът стана около 11.30 часа в неделя. Момченцето, което е на 2 години и 8 месеца, било на най-голямото тържище в София с баба си и дядо си. Според очевидци, детето тичало по паркинга, когато попаднало под гумите на микробуса, шофиран от обвиняемия. Момченцето е загинало на място.

 

Вчера Софийската градска прокуратура остави в ареста за 72 часа водача, като се очакваше обвинението да поиска от съда налагането на постоянна мярка „задържане под стража“. Заради здравословното състояние на сириеца обаче такова искане не е внесено.

 

„Подзащитният ми пребивава в България от 1992 година. Работи и децата му са родени тук. Завършили са български училища. Той изпитва силна душевна болка заради случилото се. Той е оказал първа помощ на детето, лично е позвънил на тел. 112, но за жалост знаем какъв е изходът“, каза пред Нова телевизия адвокатката на сириеца Анна Попова.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК