БългарияНа ФокусПоследни новини

Министерския съвет ще даде допълнителни 12,5 милиона лева за култура

Министерският съвет гласува допълнителни 12,5 млн. лв. за културата. Отпуснатите средства са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2024 г.  Сред акцентите за финансиране са проектите на държавни и общински културни организации в областта на сценичните изкуства, съобщава NOVA.

„Днес, когато културата се нуждае от специална грижа, бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата, които ще дадат глътка въздух на творците и организациите, занимаващи се с култура, oсобено в общинските структури“, каза министърът на културата Найден Тодоров.

За опазване и представяне на движимото културно наследство са отделени 1 700 000 лв., от които 1 млн. лв. са за проекти на музеи и галерии, а за визуални изкуства са 700 000 лв.

За популяризиране на българската култура в чужбина са заделени 4 млн. лв. А по бюджетна програма „Администрация“ средствата са 1 700 000 лв.

Осигуряват се финанси за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност в училищата по изкуствата и по културата към Министерството на културата.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Евтим Милошев: В България липсва работна ръка

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button