БългарияНа ФокусПоследни новини

Мицкоски: Членството в ЕС цел на Северна Македония но не чрез вредни договори

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ и бъдещ премиер на Република Северна Македония Християн Мицкоски обяви, че ще се бори за постигането на стратегически за страната цели. 

 „Членството в Европейския съюз ще бъде наша цел, както и добрите отношения с нашите стратегически партньори. Но ние няма да се изгубим по този път чрез безпринципни договори, вредни за държавата“, каза той на тържественото отбелязване на рождения ден на ВМРО-ДПМНЕ във Велес и призова съпартийците си и бъдещите министри „да запретнат ръкави, защото ги чакат много работа и реформи.

На отбелязването, под надслова „34 години ВМРО-ДПМНЕ, 131 години ВМРО, завет, свобода, бъдеще, продължаваме“, Мицкоски каза, че ще работи за изграждане на уникални държавни позиции по стратегически въпроси за страната, за което подава ръка за национално единство и на СДСМ и другите опозиционни партии”, предаде БТА.

„Знам, че положението в СДСМ е отчайващо. И няма да кажа, че това, което се случва сега в някога голямата СДСМ, е разочароващо раздробяване до малки части, които се управляват от деспотите, които погребаха СДСМ. Но те трябва да знаят, че няма да работя зад гърба им, нито ми идва наум да им се меся. От мен, като председател на партия, която желае и работи за македонското национално единство, те имат протегната ръка за диалог по всички важни за държавата и за гражданите въпроси. Разбира се, те не трябва да разбират това като амнистия от отговорност за престъпления, това означава, че ще ги гледам като партньор, с който имаме отговорност в името на сегашните и бъдещите поколения да работим за създаване на държавни позиции, когато се отнася до съществените въпроси от значение за (Република Северна) Македония”, каза Мицкоски.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Земетресение край Пловдив

Подобни статии

Back to top button