Млада българска медицинска сестра загина при трагедия в Северна Италия

Млада българска медицинска сестра загина при трагедия в Северна Италия

27-годишната българка Емилия Миткова е загинала при жестока катастрофа в Северна Италия, съобщи в.“Джорно“, цитиран от Dir.bg.

 

Инцидентът е станал около 3 часа на 21 септември на пътя до Инверно и Монтелеоне. По неизвестни причини шофьорът на лекия автомобил „Алфа Ромео“, в който пътувала българката, изгубил контрол. Колата се ударила в стълб и се преобърнала извън пътя. Емилия Миткова, която е седяла на задната седалка, е изхвърчала от автомобила и е била смазана под него.

 

На място са изпратени екипи на пожарната, Спешна помощ и хеликоптер.

 

31-годишният шофьор от град Павия и 26-годишна пътничка са ранени. Те са транспортирани в лечебно заведение с травми, но няма опасност за живота им. Двамата пострадали и загиналата българка работели като медицински сестри в болницата на Сант Анджело Лодиджано (в Италия тази професия се упражнява и от мъже).

 

Тримата се прибирали след прекарана вечер навън с приятели и колеги. Емилия Миткова живеела в Сант Анджело Лодиджано или точно в зоната, където беше първото огнище на коронавирус в Италия, където се преместила от предишната си месторабота до град Брианца.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК