Любопитно

На 101-ия си рожден ден, възрастна жена моли внуците си за услуга, но с едно условие

19-годишният котарак Гус живеел дълго време в приют. Служителите вече изгубили надежда да намерят ново семейство за такъв възрастен домашен любимец, те били сигурни, че котката ще изживее последните си дни под техни грижи. Възрастта също се отразила на здравето на животното, което направило шансовете му да намери семейство нищожни. В продължение на няколко години от престоя на Гус в приюта никой не се интересувал от него, но един ден служителите били изненадани от посетители, които поискали да видят най-старото коте в организацията.

Хората дошли в приюта по молба на баба си Пени, която е на 101 години. Възрастната жена наскоро загубила котката си, която била единственият й другар. Пени била стара, почти не се движела и дълги години котката била единственото живо същество, което винаги било до нея.

“Match Made in Heaven”: This Family Adopted The Oldest Cat In A Shelter For A 101-Year-Old Woman Looking For An Elderly Companion

Загубата на домашния любимец било сериозно изпитание за Пени, близките й трудно я утешили, но един ден тя ги помолила да й донесат нова котка от приюта, като поставила само едно условие: животното да е на нейната възраст.

Служителите веднага разбрали, че това е единственият шанс за Гус да намери дом и запознали котето с посетителите. На същия ден Гус вече бил в новия си дом, но персоналът на приюта и децата на Пени се съгласили, че като начало котката ще бъде на пробен период, което ще гарантира, че Гус и новата му стопанка ще се разбират.

Гус прекарал няколко седмици в дома на Пени и през това време се оказало, че двамата се разбират много добре. И жената, и котката прекарвали голямата част от деня в гледане на телевизия и сън. Когато изпитателният период приключил, близките на възрастната жена завършили необходимите документи, за да може Пени да стане законен стопанин на Гюс. Жената признава, че е успяла искрено да се привърже към котката и също се радвала, че сега те ще изживеят радостно заедно малкото си останали дни.

“Match Made in Heaven”: This Family Adopted The Oldest Cat In A Shelter For A 101-Year-Old Woman Looking For An Elderly Companion

Тази история за пореден път ни показва красивата връзката между животни и хора, която не се гради на интереси, пари или власт и колко важни са нашите космати любимци за нас.

Източник: mozache

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Със собствени средства свещеник построи 40 каменни параклиса в гората над Свети Влас

Подобни статии

Back to top button