БългарияПоследни новини

На няколко места в страната вече има проблеми с машините, в секция в Бургаско изборният ден още не е започнал

В рамките на вчерашния ден 4 от машините са имали технически проблеми, затова е взето решение в тези секции да се премине към гласуване с хартиени бюлетини. Това съобщи пред БНТ председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова.

 

Ако другаде в страната или в чужбина се стигне до технически проблем с машините то трябва да бъде повикан техник, който да се опита да го отстрани. Ако в рамите на 20-30 минути не успее да се справи с този проблем, ще се преминава към хартиено гласуване, след решение на Районната избирателна комисия и след съгласуване с ЦИК.

 

По информация на Нова телевизия изборите в една от секциите в Бургас не са започнали към 8,30 часа. Причината е повреда на една от машините. Така все още нито един човек не е гласувал.

 

Не може да се премине и към гласуване на хартиена бюлетина, тъй като се чака съгласие от страна на ЦИК, казват членовете на секционната комисия.

 

Общо 231 са избирателните секции в област Враца. В две от секциите обаче изборният ден не започна нормално. В Оряхово една от секционните комиисии не запчона работа заради прекъсване на тока. Търсят се алтернативни източници на електрозахранване.

 

В Зверино – машина не беше стартирана навреме. Уточняват се причините.

 

Ден на избори: За какво гласуват политиците (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button