Последни новиниСвят

Наблюдението от самоубилия се финансист било снето

Джефри Епстийн е бил поставен под наблюдение във федералния затвор в Ню Йорк, където бе държан, за да не направи опит за самоубийство, но то е било снето, предаде Асошиейтед прес, като се позова на добре осведомен източник, пожелал анонимност.

Припомняме, че милиардерът, който очакваше делото срещу него за сексуален тормоз и експлоатация срещу пълнолетни да започне, бе открит мъртъв вчера сутринта. Само преди месец той бе открит в килията си в безсъзнание и с белези около шията в следствие на опит за самоубийство. След това бил поставен под специално наблюдение.
Засега не е ясно защо е било снето наблюдението на Епстийн.

Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Уилям Бар заяви, че е ужасен, след като научил за самоубийството на Епстийн.

Смъртта на финансиста във федерален затвор „повдига сериозни въпроси, на които трябва да бъде намерен отговор“, каза Бар в комюнике.

Той е наредил на генералния инспектор към министерството на правосъдието да започне разследване на случая.

ФБР също разследва кончината на Епстийн.

На финансиста бяха повдигнати федерални обвинения в организиране на проституция и сексуална експлоатация на непълнолетни. Той пледира невинен.

Смъртта на Епстаийн във федерален затвор в Ню Йорк предизвиква скептицизъм сред привържениците на теории на конспирацията и дори някои политици задават въпроси как е успял да се самоубие в силно охранявана част на затвора, предаде Асошиейтед прес.

Сенаторът републиканец Рик Скот от Флорида допусна, че в смъртта на Епстайн може да има престъпни елементи. Бившият кмет Рудолф Джулиани зададе в Туитър въпроси за смъртта на Епстайн. „Следвайте мотивите“, добави той.

Други потребители допуснаха, че смъртта на финансиста не е самоубийство, или че самата смърт е фалшифицирана. Случаят на Епстийн вече предизвика слухове онлайн, предвид познанствата му с влиятелни личности като бившия президент на САЩ Бил Клинтън и действащият президент Доналд Тръмп, отбелязва АП.

Последен ден за доброволно ликвидиране на прасета

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button