Намериха само 30 хил. от откраднатия от банкерката милион, тя заяви, че била заблудена (ВИДЕО)
Невена Йорданова

Намериха само 30 хил. от откраднатия от банкерката милион, тя заяви, че била заблудена (ВИДЕО)

38-годишната Невена Йорданова, която източи над милион лева от сметките на различни лица, остава в ареста. Въпреки че защитата й поиска мярка за неотлконение „домашен арест“ с мотива, че бившата служителка в банка била заблудена от мъжа, на когото пращала пари, съдът не уважи желанието.

 

По време на заседанието стана ясно, че общата сума, открадната от Йорданова надхвърля дори милион – общата сума е 1.22 млн. лева. Само 30 хил. от тях пък били открити в дома на мъжа, на когото тя пращала средствата чрез куриерска фирма „Еконт“. Ощетени от присвояването пък са 19 лица.

 

38-годишната жена е обвиняема за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.

 

Адвокатът на Невена Йорданова заяви, че клиентката му е съдействала на разследващите органи и е била въведена в заблуждение, да изпраща парите на второ лице. Освен това стана ясно, че родителите на варненката са със здравословни проблеми.

 

Предвид това бе поискана мярка за неотклонение „домашен арест“. Пред съда обвиняемата заяви, че съжалява за извършеното деяние и също помоли да бъде пусната от килията.

 

Парите от влоговете на вложителите били прехвърляни в сметка на обвиняемата и нейни роднини, а след това теглени и изпращани с куриерската фирма „Еконт“ на виртуалния приятел на Невена. Той се представял като Мирослав Михайлов. Истинското му име обаче е Сергей и живее охолно в монтанско село.

 

Освен парите на вложителите, Невена теглила личен кредит и кредит от името на баща си, а парите също били изпратени на мъжа. С пратки на „Еконт“ тя изпратила и личните влогове на родителите си, които са пенсионери по болест.

 

Пред разследващите обвиняемата обяснила, че Мирослав искал парите, за да реши свои финансови проблеми с лихвари. За близо трите години общуване в интернет двамата никога не са се виждали на живо. Невена имала само три негови снимки.

 

Окръжните магистрати приеха аргументите на прокуратурата, че има обосновано подозрение, че Невена Йорданова е извършила длъжностното присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, както и че има опасност, ако е на свобода, тя да се укрие и да извърши друго престъпление. Това престъпление се наказва от закона с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

 

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда на банковата служителка подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК