Навехнат глезен и ново заболяване отложиха делото за смъртта на Милен Цветков

Навехнат глезен и ново заболяване отложиха делото за смъртта на Милен Цветков

Наврхнат глезен и остро респираторно заболяване на защитниците на Кристиан Николов отложиха отново делото за смъртта на журналиста Милен Цветков. Днес трябваше да се проведе поредното заседание, на което да бъдат изслушани свидетели, но то ще се проведе на 15 април. 

 

Това е второ отлагане на заседание след като миналия месец такова се наложи след като стана ясно, че обвиняемият е дал положителна проба за коронавирусна инфекция. 

 

Процесът стартира по същество на 23 фесруари. От тогава се пворедоха две заседания, на които бяха изслушани годеницата на Николов – Симона, както и свидетели на случилото се навръх Великден миналата година на столичния булевард „Черни връх“.

 

Тогава джипът, управляван от Кристиан Николов, връхлетя върху спрелия на червен светофар автомобил на Милен Цветков. Журналистът почина в следствие на тежки наранявания при сблъсъка. 

 

В последстие експертизи и показания на свидетели доказаха, че обвиняемият е управлявал автомобила си с превишена скорост – 99 км/ч в градски условия и е бил под влиянието на три вида наркотици. 

 

Това бяха предпоставките, за да му бъде повдигнато обвинение за умишлено причиняване на ПТП, при което е загинал друг участник в движението. 

 

Николов е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК