БългарияПоследни новини

Наводнения в Бургас и на дефектното кръгово във Варна

Поройни дъждове и наводнения на къщи в села около Бургас. В следобедните часове във вторник само са час и половина над село Ливада се изсипаха близо 140 литра на квадратен метър дъжд. Река Русокастренска е излязла от коритото си и е наводнила 14 къщи в село Ливада. В сряда започна разчистването на тинята и калта на всичките пострадали домове. Всички те се намират в района на реката, която минава през селото. 

„Снощи не съм спала в нас. Дворът беше пълен с вода”, разказа живеещата в района Таня Янчева.

„На квадратен метър по 130 литра се изсипа за час и половина. Каквото и да направим, къщите ще бъдат наводнени”, заяви кметът на село Ливада Ангел Радев.

Местните, които преди 2 години преживяха истински воден ад, са гневни, че нищо не се прави, за да се осигури проводимост на речното корито. От Община Камено обясняват, че реката е чистена след последните наводнения преди две години. Тогава общината получи от държавата 2 млн. лв., които бяха разпределени между 5 пострадали села.

„Есента пак я чистихме, но разбирате, че една смяна на един голям багер е 700 лева на ден и то без ДДС”, каза кметът на Камено Желъо Вардунски.

Затова сега общината предвижда отново с налична техника и хора да почисти коритото преди есенния сезон.

ДЕФЕКТНОТО КРЪГОВО ВЪВ ВАРНА

Нов проблем с новото скъпо кръгово във Варна. Кръстовището на булевард „Васил Левски“ се превърна в истински водопад. След силния дъжд във вторник варненци заснеха как от наклоненото съоръжение се изливат огромни количества вода, а наоколо има и затънали до вратите коли.

Според разкази на очевидци, водата от дъжда се е стичала като водна решетка от кръговото върху колите, които са преминавали отдолу. Улиците в района също са се превърнали в реки.

„Имаше най-различни боклуци. Имаше около 50-60 см. вода”, каза един от очевидците.

„Беше все едно е водопад. Опасно е, защото стават катастрофи. Колите влизат вътре, мокрят се. Това е в резултат на некачествено строителство”, смята друг очевидец.

„Това е за пореден път. Снощи водата беше три пъти повече. Подземието се наводни, образува се едно море. Четири часа сме гребали мръсотии на ръка”, разказва една от потърпевшите.

189 души са най-ощетени от всички с изтекли данни

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button