BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Най-известният американски водещ е в Москва, готви се за историческо интервю с Путин

Тъкър Карлсън, който от дълги години е най-известният водещ в Америка и вероятно най-гледаният водещ на публицистично предаване в света, е бил забелязан в Москва. Според слухове из Х, където Карлсън в момента публикува предаванията си, той е кацнал в Русия за да интервюира руския президент Владимир Путин. Собственикът на Х Илон Мъск е отговорил на публикация за Карлсън в Москва, без да коментира дали знае за предстоящото интервю, което би било публикувано на платформата му. 

Карлсън всъщност вече се е опитвал да направи интервю с Путин, докато е бил водещ във Фокс Нюз. Той твърди, че е бил спрян от правителството в САЩ.

„Не можем да чуем гласа на Путин. Ама защо?“, пита тогава Карлсън по отношение на отказаното интервю.

Консервативният водещ вече е интервюирал Виктор Орбан и новият президент на Аржентина Хавиер Милей, както и редица други интервюта с консервативни фигури. Предаването му в Х се гледа от десетки милиони души и все още чупи рекорди за гледаемост. Най-вероятният кандидат за президент от републиканската партия Доналд Тръмп е заявявал, че обмисля дали да включи Карлсън като вицепрезидент в своята кандидатура.

„Това би било епохално събитие“, пише в канала на „Безграничния аналитик“, руски канал в Телеграм, където се циркулират слуховете, че Карлсън ще интервюира президента на държавата.

Говорителят на Кремлин Дмитрий Песков е заявявал преди, че по принцип те получават подобни искания за интервюта редовно, но не ги считат за полезни, поради „русофобията“ в западните медии. Но той е добавил, че не икзлючва обширно интервю на Путин със западен журналист в бъдеще.

Телеграм каналите считат, че Путин би се съгласил на интервю от Карлсън, който е значително по-отворен към дискусия с руския президент и няма да му се наложи да се защитава от първата минута.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

САЩ и Обединеното кралство удариха над 36 цели на хутите в Йемен

Подобни статии

Back to top button