You are currently viewing Не са извадили куршума на простреляната в гръбнака на Нова година, тя е частично парализирана

Не са извадили куршума на простреляната в гръбнака на Нова година, тя е частично парализирана

Искам да призова свидетели и очевидци на стрелбата в Ловеч, при която бе простреляна жена на Нова година, да подадат сигнал в МВР, за да разплетем този случай. Това заяви министърът на вътрешните работи Христо Терзийски пред bTV.

 

По думите му, сигналът в полицията е подаден в 2.36 ч. от медиците в Спешна помощ, а не от съседите на 42-годишната Теодора Тодорова, която бе простреляна, докато играеше новогодишно хоро в междублоковото пространство на жк „Младост“ в Ловеч.

 

„Предполагаме, че изстрелът е дошъл от блоковете и е бил директен, а не рикошет. Стреляно е с късо огнестрелно оръжие. Затруднява ни това, че медицинските екипи не са извадили проектила от жената. За нас това е много важно, за да бъдат назначени съответните експертизи“, добави Терзийски.

 

Вътрешният министър призова извършителя да се предаде.

 

„Всяка една грешка има прошка, има и наказание. Иззети са вече оръжия за проверка и назначаване на експертизи. Предполагам, че може да се стигне до извършителя, но ние няма да остави случая на доброто желание на стрелеца“, категоричен бе Христо Терзийски.

 

Вече са изготвени справки за хората, живеещи в блоковете в жк „Младост“, които имат законно разрешително за притежаване на оръжие.

 

Същевременно съпругът на простреляната Теодора – Мирослав Тодоров каза, че съпругата му ще остане още поне седмица в болница.

 

„Днес лекарите трябва да започнат раздвижвания на левия крак. Аз бях в гаража, когато чух изстрела. Извикаха ме, защото жена ми е паднала. Линейката дойде след около 10 минути. Видях, че има кръв и разбрах, че не става въпрос за прилошаване. Жена ми каза, че не си чувства краката, има засегнат нерв. Всъщност куршумът още не е изваден, защото е опасно“, поясни пред Нова телевизия Мирослав.

 

Според него става въпрос за случаен изстрел и е можело друг човек да бъде на нейното място.

 

„На хорото имаше ловджии, които казаха, че този шум може да е само от оръжие. Бях на метър от жената и снимах видео. Инстинктивно спрях записа, за да окажа помощ”, разказа свидетелят Стефан Стефанов пред Нова ТВ.

 

Проектилът е заседнал в гръбнака на Теодора.

 

Разследването по случая продължава.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК