БългарияНа ФокусПоследни новини

Нинова: България има нужда от цялостно антимонополно законодателство

„Заради предстоящата ротация в правителството и мнозинството, са се хванали за гушите кой да отхапе по-голямо парче от баницата. Не ги интерсува нито народ, нито държава. Точно в такива мътни моменти монополи, картели, мобилни и ВиК оператори се чувстват безконтролни и ненаказуеми. Друг е въпросът, че може и в сговор с управляващите да си правят каквото поискат. Хора, които сте подкрепили ППДБ и ГЕРБ, вие за това ли гласувахте?”.

Това заяви лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова по време на срещите си със социалисти и граждани в Кюстендил днес.

„С неравностойни клаузи мобилните оператори увеличиха цената с 9.5%. Водата в някои области стигна 6 лв. на кубик. Сега вредното правителство премахна и по- евтината нощна тарифа за тока. Банките вдигат такси и трупат над 3 млрд. печалби. Внесените закони, които могат да облекчат хората, отлежават някъде и не се движат. Как да не реши човек, че мнозинството пази частните интереси за сметка на отънелия джоб на българина?”, реагира Нинова.

Лидерът на БСП припомни, че в петък социалистите са раздали на всички депутати молби за колективен иск срещу вдигане цената на мобилните услуги. „Чакаме да видим колко от тях ще ги подпишат. Подадохме жалба в КЗК. Образували са проверка. Да видим колко време ще я бавят и с какъв резултат ще излязат. Ние сме на ваша страна и няма да се откажем да търсим справедливост”, категорична е Корнелия Нинова.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеевски: Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите, очаквам извинения от Петков

 

Подобни статии

Back to top button