БългарияНа Фокус

Нинова и Борисов успяха да се скарат без да се видят

Задочен спор се разпали между лидерите на НСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов. Докато лидерката на социалистите беше на Бузлуджа, а министър-председателят – в Пловдив, двамата си размениха остри реплики.

Нинова за пореден път го обвини, че осъществява „пълзяща диктатура“ и авторитарно управление у нас. Тя призова привържениците на левицата да свалят кабинета.

От Пловдив Борисов обяви, че за 45 години БСП са ни върнали не просто назад, но и встрани, а на фона на икономическия ръст, на БСП не й отивало да говори така.

Извън призивите за мобилизация преди местния вот, от историческия връх Бузлуджа дойде и новината, че БСП виждат в лицето на Мая Манолова най-подходящия кандидат за кмет на София.

И тази година Бузлуджа обедини социалисти от цялата страна. Ръководството дойде със заявка да говори за избори, но рязко зави към остри критики.

„Борисов управлява не защото може и не защото го харесват, а заради страха, в който държи народа. Да му кажем: „Народе! Изправете се и те ще паднат. Гответе се. Тук сме и идваме”, каза още Нинова.

Извън упреците към властта, БСП си постави и цел – искали да спечелят поне половината кметове. В това число и вота в София, където социалистите гледат с надежда към Мая Манолова.

Реакцията на премиера не закъсня. Бойко Борисов отговори на Корнелия Нинова от Пловдив.

„От Бузлуджа лесно се говори, но нека видят какво са правили“, с тези думи министър-председателят отговори на червените лозунги от Бузлуджа. „При този икономически растеж, при този подем, който има в държавата, да говориш такива неща не им отива”, каза Борисов.

На думите на Нинова, че хората не го обичали, премиерът предпочете да отговори:

 „Учителите и директорите от чужбина колко време чакаха за снимки с мен и колко хора благодариха за направеното от правителството? Нали бяхте там и снимахте? Като отговор й пуснете това. Защото от техните въстания, ето и тази археология е била под земята, не само 45-години назад, а и встрани са ни върнали”, посочи още Борисов.

Той не спести острите критики към думите на Нинова, но се обърна й към поддръжниците на БСП, които се събраха на Бузлуджа.

„Пожелавам им в тази жега да се приберат живи и здрави оттам, защото са доста възрасти хората там и да ги измъчват в жегата… Внимателно да карат също, защото са натоварени магистралите”, посочи Борисов.

Човек загина след сблъсък на влак с автомобил

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button