БългарияНа ФокусПоследни новини

Нинова: Подавайте масово жалби да блокираме мобилните оператори в съда

Районен съд Пловдив обяви за нищожна клаузата за увеличение цените на мобилните услуги. Макар и само на първа инстанция, решението е показателно. Докато бях министър на икономиката и индустрията издадохме заповед , с която блокирахме поисканото тогава увеличение за две години. Съдът потвърди на две инстанции нашата заповед, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Днес министър председателят Денков и министър Богданов отказват правителството да предприеме мерки. На мое парламентарно питане премиерът защити мобилните оператори като каза, че това били нормални търговски отношения. Не, не са нормални. Това не е свободно договаряне а заробване на клиента. Не само ние, но и съдът потвърди, че става дума за неравноправни клаузи в договора.

Има и европейска директива, която казва, че всеки потребител може да се откаже от услугата без да плаща неустойки. А в България ако се откажат трябва да плащат неустойка. Това е абсурд. И още нещо: цената се вдига автоматично с ръста на инфлацията , а заплати, пенсии , обезщетения никога не се увеличават автоматично. Не може да се разчита на сглобката да ни защити от произвола на монополисти и корпорации.

И понеже искаме да живеем в правова европейска държава, ви призоваваме: да блокираме мобилните оператори в съда. Подавайте масово жалби в районните съдилища в цялата страна. Да изправим срещу ограбването и лобисткото правителство силата на правото и закона. Те са на наша страна.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Цоков: Отпадането на таксите ще обхване около 144 хил. студенти

Подобни статии

Back to top button