БългарияНа Фокус

Нинова продължава с чистката в БСП – още двама се простиха с постовете си

Рокади и в парламентарната група на БСП последваха чистката в Националното бюро на партията. След загубата на европейските избори и почти подадената си оставка лидерката на партията Корнелия Нинова предложи Валери Жаблянов вече да не е част от ръководството на партията и той беше отстранен по време на пленум на партията. 

Днес пък се появи информацията, че двама нардни представители от БСП вече няма да участват в ръководството на парламентарната група. Това са две от знаковите лица на партията – Антон Кутев и Кристиан Вигенин. 

Информацията за това, че те вече няма да са в ръководството на ПГ на БСП съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното заседание на парламента. За промените е съобщил заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.

Стана ясно, че промените са гласувани на 2 юли 2019 г. от Общото събрание на парламентарната група. На заседанието е освободен Антон Кутев от поста заместник-председател на ПГ на „БСП за България“, а Кристиан Вигенин се освобождава от поста секретар на групата.

Общото събрание е избрало Пенчо Милков, Димитър Данчев и Александър Симов за секретари на ПГ на „БСП за България“.

Чистката в БСП бе очаквана реакция на върхушката на партията след като се видя колко силна е вътрешната опозиция в Столетницата. Противоречията бяха обострени от явния конфликт между Корнелия Нинова и председателя на ПЕС Сергей Станишев, който си пролича най-ясни при подреждането на партийната листа за изборите и при провеждането на кампанията след това. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button