БългарияПоследни новини

Нинова след отказа на ДБ: Не искат промяна и редовно правителство

Корнелия Нинова с първи коментар след отказа на „Демократична България“ да се отзове на поканата за преговори за съставяне на правителство с третия мандат, връчен на левицата. На брифинг в Народното събрание председателят на „червените“ заяви:

 

„За нас неявяването на „Демократична България“ значи, че те не искат да има редовен кабинет и че искат да отидем на избори. Второ, по-лошо, че не искат да започне промяна на модела, за който гражданите протестираха. Може би най-лошото за този момент е, че отказват и да разговаряме за актуализацията на бюджета. С това те рискуват да оставим пенсионерите без преизчислени пенсии, лекари и медици – без помощ за кризата. МВР и Отбраната без помощ за охрана на границата. Икономиката без помощ за мерки. Това са нашите изводи, решението и отговорността е тяхна“, каза Нинова.

 

От партията не се отказват от срещата си с „Има такъв народ“, насрочена за сряда. В четвъртък се събира Колективния орган на Националния съвет на партията. На този форум ще се реши как ще процедира партията.

 

 

 

„Ние сме последователни, каквото сме казали, ще го направим докрай. При това, искаме това, което се казва, да се казва публично. За нас беше логично поне от „Демократична България“ да имат смелостта публично да кажат защо няма да ни подкрепят. Скриха се! Нашият подход е за публиност и прозрачност. Ние не можем да се откажем на средата на пътя.“, посочи лидерът на БСП.

 

Решението за всичко било в ръцете на ИТН и зависело от срещата утре.

 

„Ако те ни подкрепят, от ДБ сами ще дойдат“, убедена е Нинова.

 

Лидерът на БСП заподозря и разнобой в редиците на ДБ:

 

„Очевидно има някакъв разнобой между тях, защото вчера политик от ДБ каза, че ще дойдат на срещата, днес няма, това си е техен вътрешно коалиционен въпрос, да си вземат решенията помежду си“, каза още Нинова.

 

Тя обясни, че не са отишли на срещите с другите партии с конкретни имена за премиер и министри, защото именно от ДБ провалили преговорите с ИТН заради конкретни имена.

 

„Няма причина два пъти да правим една и съща грешка. Ако търсят оправдание, да го търсят в друго и да имат смелостта да го кажа честно“, коментира Нинова аргументите на ДБ, че няма конкретни имена за министри.

 

„Ние ги каним да дадат своите имена, отворени сме за разговори“, допълни тя.

 

Отново над 2000 нови случая на коронавирус за ден, повече от 100 души са починали

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button