На ФокусСвят

Нов обрат в САЩ: Джо Байдън поведе в Джорджия

Нов обрат на изброрите в САЩ благодарение на мистериозния вот по пощата, който изглежда носи гласове само на Джо Байдън. След като още от началото на преброяването настоящият президент Доналд Тръмп водеще в щата Джорджия, сега начело излезе опонентът му Джо Байдън.

 

Той вече има преднина от по-малко от 1000 гласа. Ако той спечели вота в щата, ще стане новият президент на Америка. Щатът носи 16 електорски гласа.

 

Байдън вече разполага със 264 гласа в електоралната комисия, срещу 214 за Доналд Тръмп. Необходимият брой електорати е 270 за спечелването на изборите.

 

Байдън все още има преднина и в Невада, която би му донесла 6 електорални гласа, както и в Аризона.

 

Тръмп пък води в Пенсилвания, Аляска и Северна Каролина, въпреки че преднината му бързо се топи. Дори ако той спечели тези три щата, няма да събере достатъчно електорални гласове, за да застане начело на САЩ за втори мандат.

 

В Пенсилвания, която носи на победителя там 20 електора, Байдън съумя да намали преднината на Тръмп до малко над 18 000 гласа в ранните часове на деня.

 

Междувременно преднината на Байдън в Аризона се стопи до около 47 000 гласа, а в Невада той има преднина от едва 12 000 гласа.

 

МИСТЕРИОЗНИЯТ ПОЩЕНСКИ ВОТ

 

Именно гласовете, дадени по пощата причиниха обрата на изборите. В някои щати дори се получи интересният резултат десетки хиляди гласове от дистанционния вот да пристигат за Байдън, а за Тръмп – нито един.

 

Оказа се, че пощенската служба на САЩ е закъсняла с доставянето на 150 хил. бюлетини, изпратени по пощата. Това ще удължи още повече броенето на гласовете.

 

По време на кампанията Тръмп се опита да се пребори пощенски гласове да не се зачитат след изборния ден. Върховният съд на САЩ обаче отхвърли това искане и постанови, че ще се броя всички гласове.

 

След изборния ден Тръмп неведнъж призова за стоп на броенето и заяви, че има много изборни нарушения в щати и градове с управляващи от Демократическата партия.

 

„Лесно бих спечелил, ако се считаха само реалните гласове на изборите. Наблюдателите бяха възпрепятствани по всякакви начини да си свършат работата, следователно през това време преброените гласове трябва да се считат за незаконни. върховният съд на САЩ трябва да реши!“, написа Тръмп в Туитър преди няколко часа.

 

 

 

Малко след това обаче публикацията му бе отбелязана от социалната мрежа като потенциално заблуждаваща. Това предизвика и острата реакция на Тръмп, който обяви това за цензура.

 

И щабът на Тръмп, и този на Байдън се подготвят за съдебни битки.

 

https://bulletin.bg/skandalo-visoki-zaplati-do-80-000-lv-vzemat-sluzhiteli-v-platforma-za-darenia/

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button