You are currently viewing Нов слух за катастрофата на „Струма“: Пренасяна е пиротехника?
кадър: bTV

Нов слух за катастрофата на „Струма“: Пренасяна е пиротехника?

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи отново посети пострадалите след катастрофата, настанени в „Пирогов“. Там той беше помолен да коментира и слух, че в автобуса е пренасяна пиротехника.

 

„Сега не е време да се спекулира. Все пак семействата са в тежко емоционално състояние. Всяка спекулация, която е непроверена, само ще утежни допълнително тяхното състояние. Сега е време ранените да бъдат излекувани, идентификацията да завърши“, каза Османи.

 

Дой каза, че са взети ДНК проби от близки на загиналите при катастрофата на автомагистрала „Струма“. Приоритет сега е идентифицирането на телата на загиналите и най-скорошното прибиране на пострадалите.

 

Външният министър не пожела да коментира дали пътят е станал причина за инцидента.

 

Запитан за разследването, Османи каза, че то е започнато от институции в България.

 

„Мисля, че институциите в България го започнаха. Нашите експерти са тук и ако имат нужда от помощ, има и криминалисти. Очакваме те да бъдат включени в процеса на идентификация. Важно е семействата да бъдат информирани навреме и този процес да приключи възможно най-скоро, за да можем да пренесем останките на жертвите в Скопие“, обясни Османи.

 

Той каза още, че не може да потвърди имената на загиналите.

 

„Това, което роднините очакват, е потвърждение за починалите. Голям процент от семействата са на мои приятели, на мои познати от Скопие. От общината, от която и аз идвам. Дори на тях не мога да им потвърдя, тъй като трябва всеки един да се идентифицира. Затова обявих имената, за да са наясно хората, че ако не са в болница, са от починалите. Но не мога да потвърдя имената на починалите“, каза Османи.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК