НОВ УСПЕХ: „Златните момичета“ се окичиха с медали на световното първенство в София (СНИМКИ)
снимка: Фейсбук/ Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница

НОВ УСПЕХ: „Златните момичета“ се окичиха с медали на световното първенство в София (СНИМКИ)

Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастиха завършиха Световното първенство в София с три титли. Те завоюваха два златни медала за съчетанията си с пет топки, обръчи и бухалки. А вчерашният ден приключи със злато в многобоя за тях.

 

Родният ансамбъл в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафивора спечелиха пълен комплект златни медали след оценка 39,750 в смесеното съчетание.

 

 

Те оставиха зад себе си отбора на Япония (35,800) и Азербайджан (33,450).

 

Но с това добрите новини не свършват! В индивидуалните състезания Боряна Калейн и Катрин Тасева също завоюваха престижни награди.

 

Калейн завоюва три титли на финалите на отделните уреди. Към титлите си на обръч, бухалки и лента тя добави и бронз на топка.

 

 

Калейн се класира за финалите на четири уреда. Първо бе представянето й с обръч, където тя стана първа с оценка от 26,150, оставяйкш зад себе си Анастасия Салос и Линой Ашрам, които получиха оценки от 26,100 точки.

 

Катрин Тасева пък завоюва бронз на бухалки, а на топка остана четвърта. Тя се класира за финали на два уреда – топка и бухалки.

 

На топка родните гимнастички се класираха една след друга. Боряна Калейн спечели бронз с 25, 500 точки, Тасева се класира на четвърто място – с 24, 400 точки.

 

Победителка е Линой Ашрам с 26,500, а среброто спечели Алина Харнаско от Беларус, която получи оценка – 25,850 точки.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК