БългарияПоследни новини

НОВА ИЗМАМА: Завличат ни с пари за почивки на морето

Софийската, пернишката и варненската полиция издирват измамница, завличала туристи с фалшиви почивки на морето. Тя събирала пари от жертвите си и ги пращала на несъществуващи адреси.

Елка Николова е обещавала на клиентите си нощувки в апартаменти и хотели по цялото Южно Черноморие, взимала половината пари, а след това изчезвала. Хората обаче разбирали чак на място, че са излъгани. Жената е разследвана и за много други измами. Има и присъди.

Една от жертвите на измамата разказа пред NOVA как е била излъгана.

„Видях обява в интернет пространството. Офертата беше хубава и реших за звънна. Николова предлагаше къща за гости „Елена“ в Ахтопол. Цената беше 100 лева на ден за четиричленно семейство. След 6 дни уговорки по телефона, ме убеди да й изпратя сумата. Каза, че вилата се намирала на морето. Преведох 289 лв., което е 50%, която трябваше да бъде за 6-дневната ни почивка. Стигаме до оказаното място в Ахтопол, но там се оказа, че няма сграда, няма никой. Имаше само една нива“, разказва измамената, която пожела да остане анонимна.

Тя попитала в най-близкия магазин за адреса, а оттам й казали, че може би е десетата измамена, която търси къща на това място.

„Жената има много фалшиви профили във Facebook. Представя се за Елка Николова или Елена Николова. Снимките, които показва са откраднати от различни хотели“, разказва измамената.

Бъдете внимателни за фалшиви почивки и резервирайте единствено от оторизирани сайтове.

Руски изтребители бяха засечени опасно близо до Великобритания

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button