БългарияПоследни новини

Нова коалиция: Москов и Цветанов отиват заедно на избори, издигат и президент

Петър Москов – председател на КОД и Цветан Цветанов – лидер на „Републиканци за България“ ще се явят заедно на изборите под името „Национално обединение на десницата“. Новата коалиция днес беше регистрирана в ЦИК, а двамата лидери обявиха какви ще бъдат нейните приоритети. 

 

„Искаме да възстановим парламентаризма и това може да стане, когато има диалог“, каза Цветан Цветанов. 

 

Лустрационният закон за нас ще бъде ключов, защото знаем, че тази страница трябва да бъде прочетена и затворена. Това е ангажимент към нашите избиратели“, каза Цветан Цветанов.

 

 

А Петър Москов допълни:

 

„Проблемът с генезата на Пеевски или Прокопиев не може да бъде решена от това как се нарича главният прокурор. Генезата е назад в бащите и дядовците от Държавна Ссигурност Там почива начинът, по който се натрупва капиталът“, смята Москов.

 

Пред медиите той обяви, че „национално обединение на десницата“ не се страхува да се нарече дясна политическа формация.

 

„Ние сме десницата, не ни е срам да го заявим. Убедени сме, в принципите на дясното и това, от което има нужда страната“, категоричен беше Москов.

 

„В следващия парламент трябва да има принципна, ценностно обоснована десница. Начинът, по който сме формирали коалицията е върху принципи, а не заради мен или г-н Цветанов”, заяви Петър Москов.

 

НОД ще има и кандидат-президентска двойка, но имената ще бъдат обявени в следващите дни, казаха бившият втори в ГЕРБ и бившият здравен министър във втория кабинет на Бойко Борисов. 

 

„Аз ще подкрепя кандидат-президентската двойка, която ще издигне „Национално обединение на десницата“, защото знам, че там има много качествени хора. Това ще бъде съвсем скоро и в рамките на следващите дни ще имаме декларация с политическите ни цели., Надявам се, че заедно ще можем да постигнем парламентарна представителност“, каза Цветанов.

 

Проф. Кунчев: Очаква ни нов локдаун в средата на октомври и по 10 000 заразени на ден

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button