БългарияНа Фокус

Нови мерки в Бургас от днес: Вечерен час за децата и задължително носене на маски

Нови мерки срещу коронавируса влизат в сила в 18 часа днес в област Бургас. Това се посочва в заповед, а ограниченията ще действат в период от 7 дни. Причината е рязкото увеличение на случаите на коронавирус в страната. Здравната система пък е пред колапс. 

 

Сред новите ограничения е вечерен час за децата. Те няма да имат право да излизат навън без придружител след 20 часа вечер. Причината – имало наблюдения, че се образуват струпвания на непълнолетни вечер, въпреки че те са на дистанционно обучение именно, за да не се случва това. 

 

Сред другите ограничения е въвеждане на задължително носене на маски и на открито.

 

Освен това се забраняват всички колективни и индивидуални спортни занимания.

 

Увеличават се леглата в болниците с около 100 заради голямата заетост, съобщи на брифинг днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. 

 

Рекорден е броят на положителни проби за коронавирус в Бургаска област за последното денонощие. 495 са били регистрираните в последните 24 часа. Сред позитивните са и три родилки, едната от които в тежко състояние в интензивното отделение.

 

„Има родилка в тежко състояние, която се е лекувала 10 дни вкъщи“, каза здравният министър. 

 

Министърът обаче заяви, че системата в Бургас и в страната ще издържи на натиска и всеки, който има нужда от помощ и от интензивна грижа, ще я получи. 

 

„Хората, които са ваксинирани, могат да пренасят вируса“, обясни министър Ангелов. И каза, че такъв е случаят в един дом за възрастни хора у нас. 

 

При ваксинираните, които все пак са се заразили с коронавирусна инфекция, няма хора в тежко състояние. Неваксинираните обаче са в по-тежко състояние. 

 

Министър Ангелов цитира и проучване, според което вее над 60% от българите искат да се ваксинират. 

 

Почина голямата българска актриса Татяна Лолова

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button