БългарияНа Фокус

Нови опашки на границата с Гърция

Въпреки че от Гранична полиция осигуриха допълнителни екипи, за да се облекчи трафикът по границата с Гърция, днес отново се образуваха опашки на граничен пункт Кулата. Около 10 часа сутринта беше спрян трафикът на тежкотоварни автомобили и всички гишета обслужваха автомобилите, пътуващи към Гърция и България. 

Командированите на границата служители помагат при обработването на документите и при проверката на преминаващите границата. Движението се осъществява в пет ленти.  При възможност трасетата са разделяни на такива за европейски граждани, при които проверките са по-бързи и за граждани на трети страни.

Органите на реда призовават пътуващите  да се запасят с храна и вода. Близо 600 хил. автомобила се отправиха от България към Гърция през последната една седмица.

Според директора на РДГП – Смолян комисар Стоян Мандаджиев в сутрешните часове колоната  на границата е стигала до 1 км, към момента такава няма. Всички гишета на пункта работят на пълен капацитет. Въпреки това автомобилите изчакваха по около 30 минути. Иначе проверките продължават около половин минута.

Мобилни екипи проверяват автобусите още преди да стигнат до границата. Това се прави с цел избягване на образуването на колони и да не се затруднява преминаването през пункт „Кулата”.

От Гранична полиция съобщиха, че трафикът се е увеличил с 25% спрямо миналата година, което е създало и предпоставките за задръстванията. Очаква се интензивният трафик да продължи през целия ден като опашките ще се разделят на две – за европейски граждани и граждани на трети страни.

Основният трафик за Гърция беше поет от граничен пункт „Кулата”. На останалите гранични пунктове ситуацията е спокойна, не е имало опашки.  В момента действа забрана тежкотоварните автомобили да се движат, като тя ще е валидна до 14 часа.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button