You are currently viewing Новото Народно събрание започва работа в сряда

Новото Народно събрание започва работа в сряда

На 21 юли от 9 часа ще се проведе първото заседание на 46-ото Народно събрание. Това съобщи президентът Румен Радев, който беше на посещение в Силистренско. Той заяви, че няма да бави процедурата по започване на консултации с политическите сили и връчване на мандатите за съставяне на правителство. 

 

„Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от 9 часа. Това ще се случи по възможно най-бързия начин, защото всички очакваме най-сетне в Народното събрание да започне диалог, от който очакваме да има ясно политическо решение с дългосрочна перспектива”, каза президентът пред журналисти. 

 

Относно това кога ще започнат консултациите при него, Радев заяви:

 

„Има ясен конституционен модел и ние ще вървим по него без никакви забавяния. Трябва парламентарните групи да се сформират, след това да поканя всички представители на консултации и да връча първия проучвателен мандат. Редът е такъв и аз няма да го бавя”.

 

Той призова за диалог между партиите за намиране на стабилност.

 

Радев коментира и предложението на „Изправи се! Мутри вън!“ – служебното правителство да остане да работи и като редовно.

 

„И предложенията, и утвърждаването на едно такова решение зависят от българските народни представители, от свободната воля на самите министри и най-вече от намирането на консенсус и обединение около ясни принципи и приоритети в името на бъдещето на България”, посочи той.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК