You are currently viewing „Някои колеги буквално плюят и разнасят „бацилус булгарикус“: Депутат от ГЕРБ вбеси БСП

„Някои колеги буквално плюят и разнасят „бацилус булгарикус“: Депутат от ГЕРБ вбеси БСП

Със скандал започна работата на парламента днес. В повод за него се превърна опит за шега от народния представител от ГЕРБ Евгени Будинов, която вбеси социалистите. 

 

Те, както всеки ден, отново бойкотираха събирането на кворум и влязоха в пленарната зала след началото на заседанието. То бе осигурено от 123-ма народни представители. 

 

Първи на трубуната, за да прочете доклад на Комисията по култура и медии, свързан с предстоящата второ четене на промените в Закона за радиото и телевизията, се качи Будинов. Вместо да започне работа по съество обаче, той се обърна към колегите си от БСП с хаплива забележка:

 

„Радвам се, че съм първи на трибуната днес. Дезинфекцирано е, нали? Защото някои колеги, които сега в момента влизат, буквално плюят и разнасят „бацилус булгарикус“ от цяла България“, каза той по адрес на депутатите от левицата, които влизаха в залата, за да заемат местата си зад банките. 

 

И продължи:

 

„Моля маските! Здравейте, заповядайте, закъснявате за час“, подкани ги още Будинов от парламентарната трибуна.

 

Последва острата реакция на Нона Йотова от БСП:

 

„Това е парламентът на България. Ние сме парламентарна република. Това е едно изключително сериозно място. Той не може да си позволява да се държи тук, на тази трибуната, която аз уважавам, все едно се намира в някакъв лош театър. Това не е халтура, това не място за правене на смешки. Тук се решават важни проблеми и е недопустимо да се държим така, все едно играем долнопробни пиески“, каза тя от парламентарната трибуна, цитирана от БГНЕС. 

 

В защита на колегата си Будинов пък излезе Вежди Рашидов от ГЕРБ, който обвини социалистите в липса на чувство за хумор. 

 

„Парламентът да не се превръща, когато се приемат важни за хората закони, в арена на лични симпатии или разправии. Какво толкова не му харесвате на Будинов, че малко развеселява? Че той човекът си е артист. Неговата основна роля е това. Лошото е, че с вас не става ни шега, ни смях. И ако трябва да бъда откровен – за нищо не ставате!“, коментира Рашидов. 

 

Последва и нова реплика от страна на БСП,

 

„Това, което си позволи г-н Будинов да направи е една евтина сценка, с едни елементарни самодейни средства“, реагира и Анастас Димитров от опозицията, който подкани депутатите да започнат работа по същество на закона, за да не губят повече парламентарно време. 

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК