ОБРАТ В ПЛОВДИВ: Манипулирани ли са екзит половете

ОБРАТ В ПЛОВДИВ: Манипулирани ли са екзит половете

Изборен обрат в Пловдив. След като вчера единият от кандидатите за балотаж бе обявен като изненада – а именно Дани Каназирева, днес се оказа, че тя не е дори близо до второто място на първи тур.

 

Според официалното пребряване на балотаж заедно с кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров отива кандидатът на НФСБ-ВМРО Славчо Атанасов, както очакваха анализаторите по-рано. Сериозното разминаване с предварителните данни обаче предизвика въпроса манипулирани ли са екзит половете?

 

По данни на ЦИК засега при 84.62% обработени протоколи, втори е Славчо Атанасов от ВМРО – НФСБ с 16.01 на сто. Първи е Здравко Димитров от ГЕРБ с 36.05%. Дани Каназирева е с 11.31%.

 

„Манипулацията в Пловдив досега не е била толкова чудовищна. От сутринта до 20 часа вечерта постоянно се твърдеше, че една кандидатка на практика е втора в класирането и в последствие след това социолозите се чудеха поради тази манипулация как да оправдаят провала си”, заяви Славчо Атанасов.

„Това са несериозни твърдения. Играхме честно, достойно и почтено. Социологическите проучвания бяха срещу нас и отреждаха на Славчо 30% на първи тур. В 13.38 вчера пуснахме до ОИК и поискахме спиране и прекратяване на дейността на социологическите агенции на територията на целия град”, коментира Дани Каназирева.

 

За манипулацията вече е сигнализирана прокуратурата.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК