БългарияПоследни новини

Обсъждат задължително носене на маска в дискотеките и намаляване на музиката

„Обсъждаме в нощните клубове да се влиза и стига с маска до масите. Мислим и за намаляване на децибелите на музиката, за да не се налага хората да викат и да отделят повече слюнка. Готови сме на компромиси, за да няма пълно затваряне“.

 

Това заяви в ефира на Нова телевизия Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България. И допълни, че вече се усеща спад на клиентите.

 

„През последните седмици в социалното пространство постоянно се коментира, че заведенията трябва да се затворят, както е в съседните държави“, каза още Алибегов.

 

Коментарът му идва ден след като капацитетът на нощните заведения отново бе намален. Сега всеки човек в дискотеките трябва да разполага с 2 квадратни метра пространство. Целта на мярката е и да се намали контактът между различните компании в клубовете.

 

Здравният министър обяви, че ако до седмица тази мярка не даде резултат, ще се мисли за нови. Никой обаче не говори за затваряне на заведенията. 

 

По думите на Алибегов затварянето няма да доведе до здравен ефект.

 

„Въпреки, че баровете в Европа не работят, броят на заразените продължава да расте. Абсолютно нищо не се е променило“, категоричен е Алибегов.

 

Според него няма бранш, който да издържи на второ затваряне.

 

„Нямаме болни сред персонала. Мерките, които се взимат, очевидно са достатъчни. Най-важното е да предпазим хората“, поясни Ричард Алибегов.

 

Институтът „Роберт Кох“: Германия да се готви за безконтролно разпространение на COVID-19

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button