Обвиненият за убийството на Милен Цветков осъден преди години за обир на бензиностанция

“Давай парите, това е обир”, извикал Кристиан към касиерката на бензиностанция през юни 2016 г. Според информация на „24 часа“ тогава обвиненият за убийството на Милен Цветков задигнал 300 лева от търговския обект. 

 

След това бил осъден на 5 месеца условно след като адвокатът му постига споразумение със съда. Тогава Кристиан Николов все още е непълнолетен.

 

Месец по-късно през юли 2016 г. Кристиан имал още едно престъпление. Той не изпълнил полицейско разпореждане да спре с автомобила си и избягал, за което и бил наказан с глоба от 2000 лева, пише „24 часа“.

 

За двете престъпления на обвинения за смъртта на журналиста се разбра едва сега, 5 месеца след зверската катастрофа.

 

Кристиан признал пред разследващия, че е шофирал автомобила, който помля колата на Милен Цветков. Той обаче лансирал защитна версия, че не разбрал как вместо спирачка натиснал педала за газта.

 

Младежът твърдял още, че не употребява наркотици, а дрогата му била сипана в чаша с напитка.

 

Самопризнанията му не са направени пред съдия.

 

Химическата експертиза пък категорично доказала, че Кристиан е шофирал под влиянието на три вида дрога – марихуана, амфетамини и кокаин. Те били употребявани между 12 и 24 часа преди катастрофата.

 

Най-вероятно това е станало по време на купон, на който предната вечер бил младежът. По това време майка му Десислава Пешева, която е директор във фирма на подсъдимия Миньо Стайков, била извън града.

 

Тя е обвинена, че е дала колата на Кристиан. Георги Иванов обаче свидетелствал, че майка му не му била дала джипа, а той сам взел ключовете, които висели в коридора.

 

По делото, което беше образувано веднага след катастрофата, първоначално били събрани 9 тома доказателства. След това го поема следователят Ставрев от следствения отдел при Софийската градска прокуратура, който успява да събере още 16 тома и в момента то е 25 тома.

 

Сред тях е и комплексната съдебно-медицинска и автотехническа експертиза. Именно тя доказала, че Кристиан е “летял” с 99 км/ч, навлизайки в кръстовището.

 

Той не направил и наймалко усилие да намали скростта. Съдебните медици установили, че раните, причинени на Милен Цветков, били несъвместими с живота

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК