Обвиниха президентския секретар Пламен Узунов, същото очаква и съвтника Милушев

Задържаните при вчерашната акция на прокуратурата и МВР в президентството един по един получават обвинения. Президентският секретар Пламен Узунов, който бе обект на много от разкритията на обвинението окол Пламен Бобоков, вече е с обвиниение за престъпление по служба и се сговорил с бизнесмена Пламен Бобоков.

 

Това съобщи адвокатът ми Емилия Недева. Узунов е оставен в ареста за 72 часа.

 

Според прокуратурата президентският секретар създал облага да бъде информиран бизнесменът.

 

Защитата обясни, че в малкото данни, които е видяла, пишело, че Узунов изпращал на Бобоков в мобилно приложение информации от БТА, като го информирал за ситуацията. Част от тези информации били за публични срещи на президента Макрон, каквито имало има и в други медии.

 

В резултат на действията на Узунов било снижено доверието на гражданите в президентската институция.

 

Обвинение като подбудител вече има Пламен Бобоков.

 

СЪВЕТНИК ЩЕ Е С ОБВИНЕНИЕ ЗА РАЗГЛАСЯВАНЕ НА ДЪРЖАВНА ТАЙНА

 

Съветникът на държавния глава по сигурността и отбраната Илия Милушев пък бе докаран във Военна прокуратура. Адвокатът му Атанаска Каракашева съобщи, че се очаква обвинение да бъде повдигнато и срещу него.

 

Той заяви пред журналисти: „Идеално, перфектно се чувствам“.

 

Адвокатът на Илия Милушев, Атанаска Каракашева обясни, че клиентът й е призован, за да му бъде повдигнато обвинение по досъдебно производство за разгласяване на държавна тайна.

 

Тя обясни, че в искането за отнемане на допуска до класифицирана информация било записано, че това става заради дейност против националната сигурност и ненадежност, заради факти и обстоятелства, които биха дали възможност за изнудване на лицето.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК