You are currently viewing Огромни пукнатини се отвориха на Лъвов мост (СНИМКИ)
Снимката е илюстративна, източник: Pixabay

Огромни пукнатини се отвориха на Лъвов мост (СНИМКИ)

Огромни пукнатини се отвориха в асфалта на столичния пл. „Лъвов мост“. За това сигнализираха граждани, публикация направиха на Фейсбук страницата си от „Спаси София“.

 

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви пред bTV, че веднага е наредила проверка.

 

След направен оглед и анализ на място на бул. „Сливница“ се установи, че пукнатината на асфалта се намира на мястото на направените фуги за топлинни деформации (дилатационни фуги).

 

При обстойния оглед на цялото съоръжение на Лъвов мост е установено, че всички работни фуги изпълняват своите функции, съобщиха по-късно пред БТА от Столичната община.

 

 

 

Оттам посочиха, че изпълнението на тези работни фуги е задължително, защото те дават сигурност и устойчивост на съоръжението при температурни колебания. В последните дни заради големите температурни колебания – от плюс 15 до минус 15 градуса, фугите са поели промените, като на положения върху тях асфалт се е появила пукнатина.

 

Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подходящи метеорологични условия ще се обработят с необходими материал, уточниха от общината.

 

„Само 3 седмици, след като третият лъч на метрото се счупи по вина на Перловската река, днес Лъвов мост се счупи по вина на стоящите на него лъвове“, иронизираха столичани в социалните мрежи.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК