БългарияПоследни новини

Опашка от ученици в СМГ за тестове, за да се върнат в клас

Софийската математическа гимназия (СМГ) масово тества учениците си от прогимназиалния етап срещу COVID-19, за да могат да учат присъствено, съобщи bTV.

 

Опашката пред столична лаборатория, в която се правят щадящите тестове на децата е доста дълга и те едва ли ще успеят да стигнат на време в училище за първия учебен час.

 

Проблемът е не първия, час. Мисля, че до последния няма да стигнат всички, отбелязва майка на ученик. Според нея обаче средата в училище не може да се компенсира от електронното обучение, затова се е съгласила детето й да бъде тествано и да се върне в клас.

 

Условието за връщане на по-големите ученици в клас е или 50% да имат сертификат, или 50% да са обявили, че желаят да се тестват.

 

Директорът на гимназията Иван Тонев заяви, че в събота и неделя са направили бързо допитване до родителите, при което се е оказало, че повечето от тях искат децата им да се завърнат в клас. Днес се връщат паралелките, където учениците имат 50% зелен сертификат. Чакаме и безплатното тестване, заяви Иван Тонев. В клас се връщат около 600 ученика и в двете смени.

 

НОВИ МЕРКИ: Променят правилата за влизане у нас и разрешават извънкласните дейности

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button