BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Осъденият за двойно убийство пред дискотека Соло пристига в България след 12 години бягство

Илиян Тодоров, който бе осъден за двойното убийство пред дискотека „Соло“ през 2013 година е на самолет и пристига в България.

Той най-после бе задържан през 2023 година на летище в Узбекистан, преди да се качи на полет за Турция. Тогава е бил спрян за проверка, установили са, че паспортът му е подправен и е арестуван. Задействана бе процедурата за екстрадиция и на 14 февруари бе съобщено, че ще бъде върнат обратно в България.

Тодоров бе осъден за двойното убийство пред дискотека „Соло“ през 2013 година, като преди това съдът го оправдава на първа инстанция. Счита се, че първоначалното оправдаване му е дало шанс да се покрие в чужбина. Убийството се случва през 2009 година. Тогава при сблъсък пред дискотеката се вижда как мъж с нож нанася удари по телата на две момчета. Един от тях издъхва на място, а другият в линейката.

Приятел на Илиян разказва версията, че убийството се е случило при самозащита, като компанията са тръгнали да бият тях и самият той е душен и губи спомен за случилото се.

Версията е отхвърлена, защото двете момчета са намушкани в гръб.

Въпреки това, съдът оправдава Тодоров през 2011, но това решение е отхвърлено от апелативния съд. Когато обаче е осъден на доживотен затвор, той вече е безследно изчезнал. Тодоров публикува видео в интернет, в което се обръща към тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров с изявление, че физическият убиец е на свобода и той знае за кой става въпрос. „Интерпол“ се включва в издирването на убиеца, но дълги години той не може да бъде намерен.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Разкъсалият билборда с украинско и българско знаме: „Това няма място тук, слава на България, момчета, не на Украйна!“

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button