БългарияПоследни новини

Още няма следа от изгубилия се в Пирин турист

Спасителната акция по издирването на единия от двамата мъже, които се изгубиха в Пирин, продължава съобщи НОВА.

Във вторник вечерта двама туристи се загубиха в Пирин. Единият от тях беше намерен в сряда. Той се е държал арогантно със спасителите, обяснил им е, че няма нужда от тяхната помощ и е продължил сам, като преди това е получил съвет накъде да продължи, за да стигне до близка хижа.

В сряда вечерта издирването на втория турист беше прекъснато, а в четвъртък сутринта то е възобновено.

„Издирването продължава по информацията, която ни даде другият мъж. Местността е доста трудна. Тръгваме натам заедно с допълнителни отряди от Банско, Разлог и Благоевград. Нямаме информация защо двамата туристи са се разделили”, каза Кристиян Урумов от ПСС – Сандански.

„По наша информация издирваният е добре екипиран, има топли дрехи. Има храна. Наблизо има и вода”, посочи още той.

„Мъжът е на около 60 години. С него имахме връзка последно в понеделник вечерта. Оттогава нямаме връзка с него”, каза Урумов.

„Цял ден и цяла нощ издирвахме човека, чийто телефон е изключен или е без обхват. Още една група с кучета ще започне да го търси в четвъртък. Мъжа, който намерихме по-рано не беше арогантен и не е отказвал помощ. С него говорихме по телефона и ми обясняваше къде се намира. Той просто не знаеше на кой връх е и първоначално ни заблуди”, каза участник в спасителната акция.

ОПАСНО ГОРЕЩО: Термометрите ще показват до 38 градуса

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button