БългарияПоследни новини

Още по 50 лв. за всеки пенсионер обеща Борисов

Премиерът Бойко Борисов за пореден път увери, че и през октомври всеки български пенсионер ще получат по 50 лева допълнително. Това се случи по време на заседанието на Министерския съвет, което се проведе онлайн. 

 

„Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си. Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване“, каза Борисов във видеобръщение в профила си във Facebook.

 

Средствата по бюджета на Държавното обществено осигуряване са в размер на общо близо 106 млн. лева. Те се отпускат заради кризата с коронавируса у нас.

 

„Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19, от 1 юли т.г. с 6,7% увеличихме всички пенсии. По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора.

 

Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината. Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите“, допълни министър-председателят.

 

 

ОФИЦИАЛНО: България изтегли нов външен заем

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button