БългарияПоследни новини

Откриха огнище на коронавирус и в предприятие в Кричим

Шивашко предприятие в Кричим е новото огнище на COVID-19. По информация на Нова телевизия 18 от работещите там са дали положителни проби за коронавирус.

 

Фирмата има два шивашки цеха в Кричим и в Чирпан. От общо 76 тествани служители в цеха в Кричим, 18 са дали положителна проба. Това се е случило след като собственикът на предприятието е решил да направи тестове на служителите, тъй като миналата седмица в цеха е имало служителка, която е била заразена с коронавирус.

 

Цехът е затворен, извършва се пълна дезинфекция. Той е под карантина и ще остане затворен 14 дни.

 

„Всички служители, които са дали положителни проби, са в добро здраве. Нямат обща симптоматика, която е типична за вируса”, каза управителят на шивашкия цех Васка Бакларова.

 

„Не е ясно как са се заразили. На 26-ти, в петък, получихме информация, че наш служител, който от 15-ти юни е в болничен две седмици, е дал положителна проба. Затова взехме решение, тъй като сме фирма с висока социална отговорност, за да са спокойни нашите служители, да тестваме всеки един от тях”, обясни тя.

 

И допълни: „От РЗИ не наложиха фирмата да излезе под карантина, защото служителят две седмици не е имал контакт с останалите хора. За съжаление, излязоха доста положителни проби”.

 

„Работниците са най-вече от община Кричим. Другите са от Устина, Стамболийски и от Перущица. Здравословното им състояние е добро, нямат симптоми. Нямаме и хоспитализирани”, каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

 

„От обявените 33 нови случая за област Пловдив, само 18 са положителните проби от шивашкия цех”, посочи още тя.

 

В момента се издирват контактните лица на заразените шивачки.

 

Петима военнослужещи от поделение в Асеновград също са с коронавирус. Тестовете в поделението продължават.

 

24-ма депутати с по 300 лева глоба заради неносене на маски

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button