You are currently viewing Откриха тялото на изчезналата в Рила жена, оказа се дългогодишен журналист

Откриха тялото на изчезналата в Рила жена, оказа се дългогодишен журналист

Тялото на издирваната в продължение на четири дни жена е открито в района на Рилския манастир.

 

64-годишната жена, тръгнала на поход сама, изчезна в Мальовишкия дял на Рила планина. Маршрутът, по който се е движила, все още не е ясен. Според спасителите тя е била с лабилна психика и често променяла решенията.

 

Стана ясно, че загиналата е дългогодишен журналист от Българската телеграфна агенция и бивш главен редактор на „Вътрешна информация“ в БТА. 

 

„Любовта към планината отне живота на нашата бивша колежка Лили Тодорова“, написаха колегите й.

 

„Тя ще остане като един най-ярките и колоритни образи, с огромно сърце, неподражаемо чувство за хумор и всеотдайност към работата и хората. След оттеглянето си от активната журналистическа дейност, тя не спря да се развива и да търси нови начини за развитие. Догодина й предстоеше да завърши докторантура в Богословския факултет, свързана с друга нейна страст – хоровото пеене и църковнославянската музика. Лили е и дългогодишен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол“, уточниха от БТА.

 

В планината времето е изключително неподходящо за туризъм. Спасителите съветват всички туристи да следят прогнозата и да не тръгват на походи при дъжд и мъгла.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК