Последни новиниСвят

Отменят 172 полета на най-натовареното летище в Лондон

172 полета от лондонското летище „Хийтроу” ще бъдат отменени заради стачка, планирана за 5 и 6 август, съобщава БТА. Най-големият британски профсъюз „Юнайт” (Unite) отхвърли поредно предложение на летищните власти за повишаване на заплатите на служителите. 

Аерогарата, която е най-натоварената във Великобритания, превантивно отмени полетите, макар все още да се водят преговори за предотвратяване на протестните действия. 

От летище „Хийтроу“ уточняват, че като част от плана за действия при непредвидени ситуации работи с авиокомпаниите, за да обеди и намали броя на полетите през периода на стачката. 

„Юнайт” предупреди, че близо 88 000 пътници могат да бъдат засегнати, ако в понеделник и вторник бъдат отменени 20% от полетите. Това ще наложи да бъдат изплатени обезщетения на стойност 2,3 млн. лири. Разходите могат да се удвоят, ако синдикатът проведе и следващата планирана 48-часова стачка на 23 и 24 август. Според профсъюза в стачката вероятно ще се включат около 2500 души. 

Засега „Хийтроу“ не съобщава които точно полети са отменени. Според Би Би Си обаче ще бъдат засегнати над 90 авиокомпании. Летищните власти призовават пътниците да проверяват дали полетите им ще бъдат изпълнени, както и да пристигат на летището 2-3 часа преди излитането. 

Мнозинството от демократите искат импийчмънт на Тръмп

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button